Ide lehet bármilyen NAAAGYON fontos dolgot kiiratni! 

Gyakori kérdések

·

Ping-pong asztal bérlés

Garlando típusú kültéri pingpong asztalinkat bátran ajánljuk kül és beltéri rendezvényekre egyaránt. Asztalaink minden esetben ütővel, labdával és hálóval kerülnek kiszállításra.
Online ajánlatkérés

Az asztalitenisz vagy pingpong egy olyan labdajáték, amely mind komoly sportként, mint pedig laza szórakozásként nagy népszerűségnek örvend. Ez nem is véletlen, hiszen kültéren és beltéren egyaránt játszható, nem túl nagy helyigényű, ráadásul – ha nem profiként játszunk – szakértelmet sem igényel.

Bérelhető ping pong asztal méretei.

A nálunk bérelhető ping pong asztalok a következő méretekkel rendelkeznek:

 • Magasság: 76 cm
 • Szélesség: 160 cm
 • Hosszúság: 272 cm
 • Súly: 40 kg
pingpong asztal kölcsönzés 466
bérlés kültéri pinpong 467


Miért jó ping pong asztalt bérelni?

A pingpongot mindenki szereti, legyen idős, fiatal, nő vagy férfi, ennek ellenére meglehetősen kevesen rendelkeznek saját ping pong asztallal, aminek nagyon egyszerű az oka. A ping pong amilyen szórakoztató, olyan helyigényes is. Sajnos tény, hogy bármennyien is szeretik ezt a játékot, csak kevesen engedhetik meg maguknak, hogy a hétköznapokon egy ekkora asztalt kerülgessenek a lakásukban, irodájukban – hiszen még összecsukott állapotában is sok helyet foglal.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy egy-egy alkalommal ne állíthatnánk csatasorba a pingpongot - mint szórakoztatóeszközt –, hiszen ehhez csak egy bérelhető ping pong asztalra van szükségünk! Így nem kell sem a tárolásával, sem a kerülgetésével bajlódnunk. Kényelmesen megrendeljük, kiszállítják, telepítik, és amikor úgy kívánjuk, el is viszik. Van ennél jobb megoldás?

Amire a ping pong asztal bérlésénél érdemes figyelni

A ping pong asztal bérlésénél figyeljünk arra, hogy a telepítés helyszínén nem csupán az asztalnak kell elférnie, hanem az is fontos, hogy a játékosoknak elegendő helyük maradjon, hogy szabadon mozoghassanak az asztal körül.

Bérlés előtt pedig mindig kérdezz rá, hogy a ping pong asztal mellett milyen és mennyi felszerelést tartalmaz a bérleti díj – mi az asztal mellé jó minőségű ping pong ütőket és labdákat biztosítunk!

A ping pong asztal bérlésének menete

Nincs is egyszerűbb dolog, mint megrendelni álunk egy ping pong asztalt! Csak felhívsz minket telefonon vagy küldesz egy e-mailt (mi inkább utóbbit preferáljuk, jellemzően 24 órán belül válaszolunk), egyeztetjük, hogy pontosan mikor és mennyi időre szeretnéd az asztalunkat, hova kell szállítani, mire kell készülnünk a helyszínen (emelet, lépcső stb.), mi pedig adunk egy korrekt árajánlatot, amely már minden költséget tartalmaz.

Még gördülékenyebb lehet a bérlés és a kiszállítás, ha már a kapcsolatfelvételnél megküldöd az alábbi információkat:

 • a rendezvény dátuma
 • a helyszín pontos címe
 • a helyszíni kapcsolattartó neve és telefonszáma (az a személy, aki el tudja igazítani a szállításért felelős kollegáinkat)
 • a kért technikai készenlét, azaz hány órára kell felállítani az asztalt és mikor lehet majd elszállítani
  számlázási adatok

Hasznos információk a ping pong asztal bérléséhez

 • az asztal kiszállítása a bérlési költségben már benne van, tehát neked nem kell fuvarról gondoskodnod
 • a ping pong asztalt szakképzett munkatársaink szállítják a helyszínre kérünk, ha lehet, biztosíts a kollégáink számára egy – a telepítés helyszínéhez közeli - parkolóhelyet a megbeszélt időpontra
 • bármilyen probléma, kérdés esetén telefonon elérhető szervízes kollegánk
 • a ping pong asztal nem igényel felügyeletet
 • ha speciális körülményeket is figyelembe kell vennünk a szállítás során, (emelet lépcső stb.) kérlek, jelezd előre
 • amennyiben van az épületben lift/ teherlift megköszönjük, ha megküldöd a méreteit, hiszen a szállítás szempontjából ez egy fontos információ

Keress minket bátran, és bérelj ping pong asztalt legénybúcsúra, csapatépítőre, céges bulira, születésnapi gyerekzsúrra vagy bármilyen rendezvényre!

A pingpong története

Arról, hogy a pingpong vagy más néven asztalitenisz honnan származik és mikor játszották először nincs határozott és egységes állásfoglalás. Egyes kutatások szerint már a középkorban is létezett egy, a pingponghoz nagyon hasonló játék, amellyel előszeretettel múlatták az időt a korabeli emberek. Mások szerint a pingpong megszületése egy vicces véletlennek köszönhető, amikor két úriember egy étteremben éppen a megrendelt ételre várt, s mivel nagyon unatkoztak az egyikük a borospalack dugóját a cigarettatárcája segítségével átütötte az asztaltársának – aki természetesen benne volt a játékba és visszapasszolta a dugót.

Egy harmadik teória szerint a pingpong a tenisz kicsinyített változata, amely jóval kevesebb helyet igényelt, ezért beltéren is sokkal jobban meg lehetett valóstani, mint a „nagytestvért”. Azt valószínűleg sosem fogjuk megtudni, hogy a fenti történetek közül melyik az igazi, az amely bizonyíthatóan a pingpong eredetéhez köthető, az azonban nem kérdéses, hogy az asztalitenisz a XIX. századtól kezdve hatalmas népszerűségnek örvendett. Eleinte főleg Angliában és csak a felsőbb társadalmi körökben vált nagyon divatossá, állítólag a viktoriánus korban az volt az arisztokrácia kedvenc szórakozása, hogy vacsora után az ebédlőasztalt egy kettéosztott játéktérré alakították és különféle, hevenyészett ütőkkel boros vagy pezsgősdugókat csapkodtak át egyik térfélről a másikra.

Természetesen, ahogyan az lenni szokott, a középosztály is elkezdte lemásolni a felsőbb körök szórakozását, mígnem hivatalos játékká nem alakult 1890-ben, amikor David Foster szabadalmat adott be egy bizonyos asztali játékra, így őt lehet az asztalitenisz atyjának tekinteni, még akkor is, ha ennek a pingpongnak még sokat kellett fejlődnie, mire elnyerte mostani formáját – például változtak az ütők és a labdák, de a szabályozás is sokat finomodott azóta.

A XX. század elejére egész Európában ismertté és kedveltté vált a pingpong, innen pedig már csak egy ugrásra volt a világhír. Európán kívül az asztalitenisz Koreában, Japánban és Kínában lett nagyon népszerű, de voltaképpen a Földnek nincs olyan pontja, ahol ne ismernék a pingpongot. Az első világbajnokságot 1926-ban rendezték Londonban és Magyarország kifejezetten pingpong nagyhatalomnak számított, hiszen a legeredményesebb játékosunk, Barna Viktor 22 világbajoki címet nyert meg.

Amit a pingpongról tudni érdemes

Az asztaliteniszhez nem kell más, mint egy pingpongasztal, ütők és persze labdák. Játszhatják ketten (egyéni), négyen (páros) illetve létezik egy nem hivatalos, ám annál szórakoztatóbb válfaja is, az úgynevezett forgózás. Bármelyik típust is választjuk, a játékot az adogató (kezdő játékos) kezdi: a labdát az ütővel úgy kell mozgásba hoznia, hogy az előbb a saját, majd pedig a hálóval elválasztott, ellenfél térfelén is pattanjon. Miután ez megtörtént az ellenfélnek vissza kell ütnie a labdát úgy, hogy az csak az ellenfél térfelén pattanjon, mindez pedig addig ismétlődik, amíg valamelyik fél nem ront.

Fontos szabályok:

 • a játszmák hivatalosan 11 pontig tartanak
 • minden második szervánál van csere
 • a feldobott labda már játszik, így ha azt nem sikerül eltalálni az ütővel, az pontvesztéssel jár
  a szabályos adogatást, ami azonban hálót ér, meg kell ismételni (necc/ net)
 • szabad kézzel az asztalhoz érni tilos, mert pontvesztéssel jár
 • szabálytalan ütés esetén szintén pontot veszít a játékos (töccs)
 • minden játszma után térfélcsere következik
 • ha párost játszunk, akkor felváltva adogatunk
 • párosnál kötelező átlósan adogatni
 • legalább kétpontos előny szükséges ahhoz, hogy az egyik fél nyerjen, ha ez nincs meg a 11 pont után, akkor tovább kell játszani úgy, hogy váltva adogatunk
 • az nyeri a mérkőzést, aki három játszmát megnyer, viszont az utolsó játszmánál öt pont után a játékosok térfelet cserélnek

A pingpong előnyei

A pingpong nem csupán szórakoztató játék, de egyben komoly sport is, s mint ilyen, számos olyan élettani hatása van, amely miatt érdemes ütőt ragadnunk – ilyen például, hogy a pingpong:

 • javítja a koncentrációt
 • fejleszti a szem-kéz koordinációt
 • élesíti a reflexeket
 • kedvezően hat a motoros képességekre
 • erősíti az izmokat
 • növeli az állóképességet
 •  segít a súlyvesztésben

A pingpongasztal bérlése szinte minden eseményre és alkalomra remek választás lehet, hiszen általában kicsik és nagyok, nők és férfiak egyaránt imádják a régi arisztokrácia ma is népszerű játékát.