Ide lehet bármilyen NAAAGYON fontos dolgot kiiratni! 

Gyakori kérdések

·

Darts gép bérlés

A Dart’s újra divatba jött, egyre több a házi és a profi verseny. Közel 30 különböző játék közül választhatunk és akár 8 személy is játszhat egyszerre. Csapatversenyre is kiváló! A legnépszerűbb játékok leírását a kép után megtalálod
Online ajánlatkérés

Flipper, csocsó, videójáték is a kínálatunkban!

 • Mélység: 46 cm 
 • Szélesség: 67 cm
 • Magasság: 224 cm
 • Darts automatáink helyigénye: 0,67 méter X 3 Méter
 • Áramigény: 200W

Darts automatáink a legjobb minőségű Eurodart's automaták. A nyilakat és a pót hegyeket természetesen biztosítjuk a darts gépek mellé. A gépek áramígénye normál 220V, a játékok szabad játékra vannak állítva, pénz bedobása nem szükséges!

301 501 701

Ez a legnépszerűbb angol játékok közé tartozik. Minden játékos 301, 501, 601 stb.. pontról kezdi a játékot. A játékosok 3 db dartstűt dobnak a táblára és a három dobás együttes összege kerül levonásra a pontszámaikból. A játéknak akkor van vége, amikor az egyik játékos pontszáma pontosan eléri a nullát (vagy egy vagy kettő vagy a három tű összes értéke). Ha a játékos többet dob mint amennyi a nulla eléréséhez szükséges, a dobás érvénytelen és marad ugyanazon pontszám.

301 double in, double

A számolás, vagyis a pontok gyűjtése akkor kezdődik, ha a játékos egy (bármelyik) dupla értékű dobással beszáll. Pontjaiba ez az érték is beletartozik. A játék ezt követően a 0 pont eléréséig folyik megegyezés szerint vagy úgy, hogy az utolsó dobás dupla, vagy úgy, hogy tripla értékű legyen.

501

A versenyen mindkét játékos 501 pontról indul, amelyből folyamatosan levonják az egymás utáni három dobás összesített pontértékét. A játszmát az a játékos nyeri, aki elsőnek éri el a nullát úgy, hogy utolsó, befejező dobása egy, a nulla eléréséhez szükséges dupla értékű dobás vagy bull. Ha a játékos többet dob a szükségesnél - pl. a dupla 4 helyett a 13-as mezőbe talált, vagy elérte ugyan a nullát, de nem dupla értékű dobással, pl. a dupla 8 helyett sima 16-ot dobott, akkor a kezdőértéke megmarad, és a másik játékos következik. A kezdés jogát pénzfeldobással döntik el. Egy mérkőzés három nyert játszmára  megy, azaz a minimális arányú győzelem 3:2 lehet, 2:2-es állásnál, a mérkőzést eldöntő utolsó játszma előtt a kezdést újra el kell dönteni.  Érvénytelen - és nem ismételhető meg - a dobás, ha a drótról, vagy a táblában álló másik drótról kipattan, ha kiesik a táblából, ha a másik dartot kiüti, vagy a másik dart valamelyik részébe áll bele és hegye nem érinti a táblát. Vitás kérdésekben a vezetőbíró dönt. 

Bullmasters

A játékosnak 10 körön keresztül high score-t kell dobni úgy, hogy csak a 40 pont feletti pont számít. Vagyis ha 60-at dob, akkor csak 20 pontot kell beírni. Ha ezzel végzett akkor 10 körön keresztül bullt kell dobni.

Crickett

A játék célja, hogy a 20, 19, 18, 17, 16, 15 és közép szektorok értékének háromszorosát elérjük a lehető legkevesebb, ill. az ellenfélénél kevesebb dobásból. Tehát nem kell mind a három nyilat a húszas mezőbe dobni, ha az első dobás pl. tripla húszas lett, a másik két nyilat a következő szektorba lehet dobni. A szektorok sorrendje tetszőleges, a játékos dönti el, hogy hova dob, sőt nem is kötelező a már megkezdett szektort befejezni, lehet egy másik, a játékban természetesen részt vevő szektorra is dobni. A játék egyik érdekességét azonban éppen az adja, hogy ha valamelyik szektort az ellenfél még nem dobta ki és m i ezt a szektort már teljesítettük, akkor itt pontokat szerezhetünk mindaddig, amíg az ellenfél ezt nem teljesíti. Játszva ez sokkal egyszerűbb, mint leírva, ezért egy példával tesszük szemléletessé. Tegyük fel, hogy mindkét játékos a húszason kezdte a játékot, és mind a ketten teljesítették is, mégpedig a következő dobásokkal: az A játékos kezdett, és három szimpla húszast dobott. A B játékos első dobása szimpla 20, a második 1, a harmadik tripla 20, ezzel a B játékos is teljesített a húszas szektort. A plusz húsz pontot azonban nem írhatja fel, mert az A játékos már előzőleg teljesített a kérdéses mezőt. A következő körben az A játékos két dartot dobott a szimpla 18-ba és egy dobása a 4-esbe tévedet. A B játékos egy tripla és két szimpla 18-as dobott. A tripla 18-cal teljesítette a 18-as szektort és a két szimpla 18-as értékét, a 36-ot pontként begyűjtötte.

Shanghai

A játékot többen is játszhatják. Az első játékos az első nyilát az egyes, másodikat a kettes, a harmadikat a hármas szektorba igyekszik dobni. Szektort átugrani nem szabad, tehát az eltévesztett szektorra mindaddig kell dobni, amíg nem sikerült eltalálni. Az érvényes dobások pontértékét össze kell adni. A dupla és tripla értékű dobások az érvényes szektorban természetesen értékükön számítandók össze. A játék hét körön keresztül tart és az győz, aki több pontot gyűjtött. Érdekessége a Sanghai játéknak, hogy a játékot azonnal megnyeri az a játékos, aki a három egymást követő dobásából bármelyik három éppen soron következő szektorban a szimpla, dupla és tripla mezőket - tetszőleges sorrendben - eltalálja. 

DARTS TÁBLA

belső piros kör (bikaszem): 50 pont
belső zöld kör: 25 pont
első dupla kör: megháromszorozza a körcikkely tetején lévő számot
második dupla kör: megkétszerezi a körcikkely tetején lévő számot
többi körcikkely: felette lévő szám értéke

(Tehát ha valaki a 20-as pontszám első dupla körébe dob az 60-at jelent, ami több mint a bikaszem értéke.) A verseny darts táblát 173 cm magasra (középpont) kell tenni és 2,37 m távolságról kell rá dobni.

darts bérlés 431
darts pálya és világítás 434
darts_automata_kölcsönzés 947


A dartsról sokaknak egy füstös kiskocsma jut az eszébe, ahol két sör között dartsnyilakat dobálnak a vendégek. Ez a kép nem is áll annyira távol a valóságtól, bár manapság már nem léteznek füstös kocsmák és a darts is jóval kifinomultabb játék lett, ráadásul újra nagyon divatossá vált.

Nem véletlenül szeretik olyan sokat a dartsot, hiszen ez egy olyan játék, amely nem csupán szórakoztat, de fejleszt is, arról nem is szólva, hogy egyedül is dobálhatsz vagy akár versenyt is szervezhetsz belőle.

A darts legendája

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy íjász a hűvös és esős Albionban, aki megelégelte, hogy a zimankós időben, ázva-fázva gyakoroljon a szabadban. Mivel nagyon didergett már, így azt találta ki, hogy levágja a nyílvesszői fejét, lefűrészel egy szeletkét egy kidőlt fa törzséből, majd ezekkel együtt bevonul egy meleg kocsmába. Így is tett! A farönkszeletet felakasztotta az ivó falára, majd tisztes távolból megpróbálta a hevenyészett táblát eltalálni a magával hozott nyílhegyekkel. Egész jól ment neki a gyakorlás, ami annyira megtetszett egy másik íjásznak is, hogy mellé állt és elkezdtek azon versengeni, ki dobja ügyesebben a nyílhegyeket.

A darts története

Az, hogy létezett-e a valóságban az angol íjász, senki nem tudja teljes bizonyossággal, ami azonban biztos, hogy a darts mai formája valóban Nagy-Britanniában született meg a XIX. század folyamán. Eleinte ugyan szerencsejátéknak tartotta a legtöbb ember és emiatt nem igazán volt jó híre, ám 1924-ben létrejött az első brit nemzeti szövetség, amely leszögezte, hogy a darts nem szerencsejáték, hanem ügyességi sport!

A darts népszerűsége a ’60-as évektől kezdve elkezdett meredeken felfelé ívelni és gyorsan igazán közkedvelt sporttá/játékká nőtte ki magát, amelyet a profik éppen úgy imádtak, mint a laikus, hébe-hóba dobálgató „kocajátékosok”.

A modern darts

Míg a darts (h)őskorában egy speciális táblába dobálták a játékosok a fémhegyű nyilakat (steel darts), úgy manapság inkább a soft darts az elterjedt, ahol a versenyzők egy elektromos táblán, műanyag hegyű nyilakkal mérik össze a tudásukat. A soft darts sokat lendített az egyébként is kedvet dartson, hiszen a gép szinte levezényli a játékot (számol, jelzi, hogy ki jön, ki hogy áll), ráadásul hang és fényeffektusokkal is színesíti a mérkőzést, így még szórakoztatóbbá vált a dartsozás. Nem véletlen, hogy nem csupán mint sport, hanem mint játék is, hatamlas sikereket ért el a darts világszerte. Nincs az az az ember, aki ne próbálná ki szívesen az ügyességét egy dartstáblán és ne csalna mosolyt az arcára egy-egy sikeres dobás.

Miért jó dartsozni?

A dartsozás ráadásul több pozitív hatással és tulajdonsággal is rendelkezik.

 • fejleszti a koncentrációt és fegyelmezettségre tanít
 • növeli az állóképességet
 • javítja a szem-kéz koordinációt
 • csapatban játszva erősíti az összetartozás érzését
 • nagycsoportos, kisiskolás kortól játszható, felső korhatár pedig nincs
 • segíti a stratégiai gondolkodást
 • kiváló stresszoldó

Mit kell tudni darts gépeinkről?

 • Dartsgépeink modern, Eurodart's automaták, amelyeken közel 30 féle játéktípust közül választhatunk.
 • Egyéni játékra, csapatversenyre egyaránt kiválóak, így egy unalmas estét is éppen úgy fel lehet velük dobni, mint egy csapatépítőt vagy egy legénybúcsút.
 • Minden kibérelt dartsgéphez műanyaghegyű nyílszettet biztosítunk, így annak sem lehet maradandó következménye (sérülés, leütött fal, megkarcolt bútor stb.), ha a játék hevében egy-egy dobás túllő a célon.

Gépeink ingyenes játékra lettek kalibrálva, így semmilye pluszköltség nem terheli a versenyzőket.
Egy dartsgép kibérlése remek választás lehet, ha bármilyen eseményt – legénybúcsút, szülinapot, csapatépítőt – fel szeretnél pörgetni, és azt akarod, hogy mindenki fergetegesen érezze magát - mert ahol darts van, ott az unalomnak többé nincs helyet!