Ide lehet bármilyen NAAAGYON fontos dolgot kiiratni! 

Gyakori kérdések

·

Darts gép bérlés

A Dart’s újra divatba jött, egyre több a házi és a profi verseny. Közel 30 különböző játék közül választhatunk és akár 8 személy is játszhat egyszerre. Csapatversenyre is kiváló! A legnépszerűbb játékok leírását a kép után megtalálod
Online ajánlatkérés

A dartsról sokaknak egy füstös kiskocsma jut az eszébe, ahol két sör között darts nyilakat dobálnak a vendégek. Ez a kép, ha nem is áll szöges ellentétben a valósággal, azért némileg csalóka, hiszen egyrészt manapság már nem léteznek füstös kocsmák, másrészt pedig a darts nemcsak sport, de egy nagyon divatos és szórakoztató játék is.

Darts automatáink fő paraméterei

 • Mélység: 46 cm
 • Szélesség: 67 cm
 • Magasság: 224 cm
 • Darts automatáink helyigénye: 0,67 méter x 3 méter
 • Áramigény: 200W

Amit bérelhető darts automatáinkról tudni érdemes

 • Darts gépeink modern, Eurodart's automaták, amelyeken közel 30 féle játéktípus közül választhatunk.
 • Egyéni játékra, csapatversenyre egyaránt kiválóak, így egy unalmas estét is éppen úgy fel lehet velük dobni, mint egy csapatépítőt vagy egy legénybúcsút.
 • Minden kibérelt dartsgéphez műanyaghegyű nyílszettet biztosítunk, így annak sem lehet maradandó következménye (sérülés, leütött fal, megkarcolt bútor stb.), ha a játék hevében egy-egy dobás túllő a célon.
 • Gépeink ingyenes játékra lettek kalibrálva, így semmilye pluszköltség nem terheli a versenyzőket.
 • A gépek áramigénye 220 W tehát olyan helyet kell keresni a telepítésükkor, amelynek közelében konnektor is található.
darts bérlés 431
darts pálya és világítás 434
darts_automata_kölcsönzés 947


Miért jó darts automatát bérelni?

Nem véletlenül szeretik olyan sokat a dartsot, hiszen ez egy olyan játék, amely nem csupán szórakoztat, de fejleszt is, arról nem is szólva, hogy egyedül is dobálhatsz vagy akár versenyt, sőt csapatversenyt is szervezhetsz belőle – éppen ezért csapatépítőkre, céges bulikra is remek választás. Mondhatni, a dartsgép egy egyszemélye szórakoztatóközpont, amely egy, kettő vagy éppen sok ember mulatságáról képes gondoskodni. Ráadásul a dartsozás számos pozitív hatással bír.

Például:

 • fejleszti a koncentrációt és fegyelmezettségre tanít
 • növeli az állóképességet
 • javítja a szem-kéz koordinációt
 • csapatban játszva erősíti az összetartozás érzését nagycsoportos, kisiskolás kortól játszható, felső korhatár pedig nincs
 • segíti a stratégiai gondolkodást
 • kiváló stresszoldó, nem utolsósorban pedig remek mulatság

Száz szónak is egy a vége, dartsozni jó, darts automatát bérelni pedig még annál is jobb, hiszen így csak az előnyeit élvezzük a gépnek, akkor amikor szeretnénk, a macerás karbantartást, szervizelést, na meg a hétköznapokon való kerülgetést pedig nyugodtan elfelejtheted.

A darts gép bérlésének menete

Meghoztuk a kedved, hogy kibéreld az egyik darts automatánkat? Mi sem egyszerűbb! Vedd fel velünk a kapcsolatot telefonon vagy e-mailben (mi inkább utóbbit preferáljuk, jellemzően 24 órán belül válaszolunk), egyeztessük, hogy pontosan mikor és mennyi időre szeretnéd kibérelni a gépet, hova kell szállítanunk, illetve esetlegesen mire kell készülnünk a helyszínen (emelet, lépcső stb.). Amennyiben minden részletet megbeszéltünk, már küldjük is az árajánlatot, amely az összes költséget tartalmazza.

Gördülékenyebbé teheted a bérlést és a kiszállítást, ha a következő információkat is megadod nekünk a kapcsolatfelvételkor:

 • a bérlés dátuma és a telepítés pontos címe
 • a kapcsolattartó neve és telefonszáma, aki a helyszínen el tudja igazítja a kollégáinkat
 • hogy mikorra kell használható állapotban lennie a gépnek, illetve mikor tudjuk majd elszállítani
  számlázási adatok

Hasznos információk a darts gép bérléséhez

 • árajánlatunk minden felmerülő költséget tartalmaz, tehát a szállítással vagy a telepítéssel sem kell foglalkoznod
 • a darts automatát szakképzett munkatársaink szállítják a helyszínre, akik a gép működését is megmutatják, elmagyarázzák
 • ha a későbbiekben kérdésed merülne fel vagy esetleges meghibásodást észlelnél, hívd telefonon elérhető, szervizes kollegánkat
 • az automata kezelése egyszerű, külön felügyeletet nem igényel, egy konnektorra viszont szükség lesz, ezt vedd figyelembe, amikor kijelölöd a helyét
 • gépeink szabad játékra vannak állítva, tehát nem pénzérmével működik
 • örülünk, ha a telepítés helyszínéhez közel biztosítani tudsz egy parkolóhelyet, ezzel ugyanis megkönnyíted a szállítást
 • speciális körülmények esetén (emelet, lépcső stb.) kérünk, jelezd ezeket a kapcsolatfelvételkor
 • ha van az épületben lift/ teherlift, tájékoztass minket a méreteiről, mivel ez a logisztika szempontjából fontos információ

Egy darts gép kibérlése remek választás lehet, ha bármilyen eseményt – legénybúcsút, szülinapot, csapatépítőt – fel szeretnél pörgetni, és azt akarod, hogy mindenki fergetegesen érezze magát - mert ahol darts van, ott az unalomnak többé nincs helye!

A darts legendája

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy íjász a hűvös és esős Albionban, aki megelégelte, hogy a zimankós időben, ázva-fázva gyakoroljon a szabadban. Mivel nagyon didergett már, így azt találta ki, hogy levágja a nyílvesszői fejét, lefűrészel egy szeletkét egy kidőlt fa törzséből, majd ezekkel együtt bevonul egy meleg kocsmába. Így is tett!

A farönkszeletet felakasztotta az ivó falára, majd tisztes távolból megpróbálta a hevenyészett táblát eltalálni a magával hozott nyílhegyekkel. Egész jól ment neki a gyakorlás, ami annyira megtetszett egy másik íjásznak is, hogy mellé állt és elkezdtek azon versengeni, ki dobja ügyesebben a nyílhegyeket.

A darts története

Az, hogy létezett-e a valóságban az angol íjász, senki nem tudja teljes bizonyossággal, ami azonban biztos, hogy a darts mai formája valóban Nagy-Britanniában született meg a XIX. század folyamán. Eleinte ugyan szerencsejátéknak tartotta a legtöbb ember és emiatt nem igazán volt jó híre, ám 1924-ben létrejött az első brit nemzeti szövetség, amely leszögezte, hogy a darts nem szerencsejáték, hanem ügyességi sport!

A darts népszerűsége a ’60-as évektől kezdve elkezdett meredeken felfelé ívelni és gyorsan közkedvelt sporttá/játékká nőtte ki magát, amelyet a profik éppen úgy imádtak, mint a laikus, hébe-hóba dobálgató „kocajátékosok”.

A modern darts

Míg a darts (h)őskorában egy speciális táblába dobálták a játékosok a fémhegyű nyilakat (steel darts), úgy manapság inkább a soft darts az elterjedt, ahol a versenyzők egy elektromos táblán, műanyag hegyű nyilakkal mérik össze a tudásukat. A soft darts sokat lendített az egyébként is kedvet dartson, hiszen a gép szinte levezényli a játékot (számol, jelzi, hogy ki jön, ki hogy áll), ráadásul hang és fényeffektusokkal is színesíti a mérkőzést, így még szórakoztatóbbá vált a dartsozás. Nem véletlen, hogy nem csupán mint sport, hanem mint játék is, hatamlas sikereket ért el a darts világszerte. Nincs az az az ember, aki ne próbálná ki szívesen az ügyességét egy dartstáblán és ne csalna mosolyt az arcára egy-egy sikeres dobás.

A legnépszerűbb darts játékok 301 501 701

Ez a legnépszerűbb angol játékok közé tartozik. Minden játékos 301, 501, 601 stb. pontról kezdi a játékot. A játékosok 3 db dartstűt dobnak a táblára és a három dobás együttes összege kerül levonásra a pontszámaikból. A játéknak akkor van vége, amikor az egyik játékos pontszáma pontosan eléri a nullát (vagy egy vagy kettő vagy a három tű összes értéke). Ha a játékos többet dob, mint amennyi a nulla eléréséhez szükséges, a dobás érvénytelen és marad ugyanazon a pontszámon.

301 double in, double

A számolás, vagyis a pontok gyűjtése akkor kezdődik, ha a játékos egy (bármelyik) dupla értékű dobással beszáll. Pontjaiba ez az érték is beletartozik. A játék ezt követően a 0 pont eléréséig folyik megegyezés szerint vagy úgy, hogy az utolsó dobás dupla, vagy úgy, hogy tripla értékű legyen.

501

A versenyen mindkét játékos 501 pontról indul, amelyből folyamatosan levonják az egymás utáni három dobás összesített pontértékét. A játszmát az a játékos nyeri, aki elsőnek éri el a nullát úgy, hogy utolsó, befejező dobása egy, a nulla eléréséhez szükséges dupla értékű dobás vagy bull. Ha a játékos többet dob a szükségesnél - pl. a dupla 4 helyett a 13-as mezőbe talált, vagy elérte ugyan a nullát, de nem dupla értékű dobással, pl. a dupla 8 helyett sima 16-ot dobott, akkor a kezdőértéke megmarad, és a másik játékos következik. A kezdés jogát pénzfeldobással döntik el. Egy mérkőzés három nyert játszmáig tart, azaz a minimális arányú győzelem 3:2 lehet, 2:2-es állásnál, a mérkőzést eldöntő utolsó játszma előtt a kezdést újra el kell dönteni. Érvénytelen - és nem ismételhető meg - a dobás, ha a drótról, vagy a táblában álló másik drótról kipattan, ha kiesik a táblából, ha a másik dartot kiüti, vagy a másik dart valamelyik részébe áll bele és hegye nem érinti a táblát. Vitás kérdésekben a vezetőbíró dönt.

Bullmasters

A játékosnak 10 körön keresztül high score-t kell dobni úgy, hogy csak a 40 feletti pont számít. Vagyis, ha 60-at dob, akkor csak 20 pontot kell beírni. Ha ezzel végzett akkor 10 körön keresztül bullt kell dobni.

Crickett

A játék célja, hogy a 20, 19, 18, 17, 16, 15 és közép szektorok értékének háromszorosát elérjük a lehető legkevesebb, ill. az ellenfélénél kevesebb dobásból. Tehát nem kell mind a három nyilat a húszas mezőbe dobni, ha az első dobás pl. tripla húszas lett, a másik két nyilat a következő szektorba lehet dobni. A szektorok sorrendje tetszőleges, a játékos dönti el, hogy hova dob, sőt nem is kötelező a már megkezdett szektort befejezni, lehet egy másik, a játékban természetesen részt vevő szektorra is dobni. A játék egyik érdekességét azonban éppen az adja, ha valamelyik szektort az ellenfél még nem dobta ki és mi ezt a szektort már teljesítettük, akkor itt pontokat szerezhetünk mindaddig, amíg az ellenfél ezt nem teljesíti. Játszva ez sokkal egyszerűbb, mint leírva, ezért egy példával tesszük szemléletessé. Tegyük fel, hogy mindkét játékos a húszason kezdte a játékot, és mind a ketten teljesítették is, mégpedig a következő dobásokkal: az „A játékos” kezdett, és három szimpla húszast dobott. A „B játékos” első dobása szimpla húsz, a második egy, a harmadik tripla húsz, ezzel a „B játékos” is teljesített a húszas szektort. A plusz húsz pontot azonban nem írhatja fel, mert az „A játékos” már előzőleg teljesített a kérdéses mezőt. A következő körben az „A játékos” két dartot dobott a szimpla tizennyolcba és egy dobása a négyesbe tévedt. A „B játékos” egy tripla és két szimpla tizennyolcat dobott. A tripla tizennyolccal teljesítette a tizennyolcas szektort és a két szimpla tizennyolcas értékét, a harminchatot pontként begyűjtötte.

Shanghai

A játékot többen is játszhatják. Az első játékos az első nyilát az egyes, másodikat a kettes, a harmadikat a hármas szektorba igyekszik dobni. Szektort átugrani nem szabad, tehát az eltévesztett szektorra mindaddig kell dobni, amíg nem sikerült eltalálni. Az érvényes dobások pontértékét össze kell adni. A dupla és tripla értékű dobások az érvényes szektorban természetesen értékükön számítandók össze. A játék hét körön keresztül tart és az győz, aki több pontot gyűjtött. Érdekessége a Sanghai játéknak, hogy a játékot azonnal megnyeri az a játékos, aki a három egymást követő dobásából bármelyik három, éppen soron következő szektorban a szimpla, dupla és tripla mezőket - tetszőleges sorrendben - eltalálja.

Tudnivalók a darts tábláról

Belső piros kör (bikaszem): 50 pont
Belső zöld kör: 25 pont
Első dupla kör: megháromszorozza a körcikkely tetején lévő számot
Második dupla kör: megkétszerezi a körcikkely tetején lévő számot
Többi körcikkely: felette lévő szám értéke
(Tehát, ha valaki a 20-as pontszám első dupla körébe dob az 60-at jelent, ami több mint a bikaszem értéke.)

A verseny darts táblát 173 cm magasra (középpont) kell tenni és 2,37 m távolságról kell dobni rá.